Nënshkruan dekretin e flukseve të huaja 2019

visto italiavisto italia

Kategoritë e sindikatave të sektorit bujqësor parashikojnë nënshkrimin e suksesshëm të flukseve për të huajt 2019

Sipas revistës informative të Kategorisë Bujqësore, dekreti i flukseve 2019 është nënshkruar më në fund dhe tani duhet të jetë në fazën e regjistrimit në organin e kontrollit të shtetit: Gjykata e Llogarive.

Kërkesat që vijnë nga ndërmarrjet bujqësore dhe nga shoqatat sektoriale të fushës (coldiretti) do të kishin qenë vendimtare në përcaktimin e nënshkrimit të dekretit të flukseve 2019 dhe se tani duhet të presin për kalimin në Gjykatën e Llogarive dhe pastaj mund të vazhdojnë për publikim në Gazetën Zyrtare.

Një situatë që u ngrit që i vinte bimët në rrezik, kjo pasi temperaturat e larta përshpejtonin maturimin e produkteve bujqësore dhe në veçanti të frutave.

Për këtë arsye, dita e 2019-ës do të kërkojë lirimin e Gazetës Zyrtare me datat e dorëzimit elektronik dhe sasinë e saktë të flukseve për punën sezonale dhe vartëse të ndarë në bazë të Vendeve në të cilat punojnë punëtorët.

Numri i punëtorëve në sektorin bujqësor të autorizuar nga Dekreti i Flukseve nuk është ende i qartë, por do të mjaftonte që të pritet publikimi për ta kuptuar.

Sidoqoftë, thashethemet e javëve të fundit të çojnë të mendosh se ajo do të jetë shumë e ngjashme, nëse jo e barabartë me atë të vitit të kaluar, kur janë autorizuar 18 mijë hyrje totale, shumica e të punësuarve në bujqësi dhe në sektorin e turizmit.

Edhe vendet e hyrjes duhet të jenë gjithashtu shumë të ngjashme: një vit më parë, kur dekreti i rrjedhës u nënshkrua në janar ishin Egjipti, El Salvador, Etiopia, Mali i Zi, Niger, Nigeria, Pakistani, Senegali, Serbia, Shqipëria, Algjeria, Bosnje-Hercegovina, Republika e Koresë, Kosta d’Avoria, Maqedonia, Filipinet, Gambia, Gana, Japonia, India, Kosova, Mali, Sri Lanka, Sudani, Tunizia dhe Ukraina.

duan të dinë më shumë..

  avvocato imperia studio legale
  avvocato per cittadinanza italianaavvocato immigrazione

  About the Author

  Portale Immigrazione
  Redazione di portale immigrazione e permesso di soggiorno

  Be the first to comment on "Nënshkruan dekretin e flukseve të huaja 2019"

  Leave a comment

  error: Content is protected !!